Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De naam van de stad dateert uit de 12e eeuw toen een ‘dam’ werd aangelegd in de rivier de ‘Amstel’. In de volksmond wordt Amsterdam ook wel ‘Mokum’ genoemd. Deze bijnaam is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘Makom’ en betekent ‘plaats’ of ‘stad’. Overigens is het niet de enige stad die Mokum als bijnaam heeft: ook de Israelische stad Tel Aviv wordt Mokum genoemd.

Volgens schattingen zijn er in Amsterdam bijna net zoveel fietsen als inwoners. Sommige mensen claimen zelfs dat er meer fietsen zijn. Wist je ook dat er zes molens, 2.500 woonboten en 165 grachten zijn?

HANDIGE AMSTERDAM APPS

Betreed via je smartphone een wereld vol handige informatie! Of je nu bekend met Amsterdam bent omdat je hier woont, of omdat je een bezoek aan de stad brengt; met deze handige apps kan je niks ontgaan.

App

I AMSTERDAM CITY GUIDE APP

Ga op ontdekkingstocht met de I amsterdam app. Zo heb je de hotspots, verborgen pareltjes en leukste locaties altijd binnen handbereik… Lees meer »

Locator

I AMSTERDAM SOCIAL PLACES

Deel je favoriete ervaringen met vrienden en beleef door de tips van anderen meer in de stad! De I amsterdam Social Places (ISP)… Lees meer »

Grachten

 AANBEVOLEN APPS

Deze gratis apps voor je iPhone, iPad of Android telefoon komen goed van pas, of je nu op bezoek bent of…Lees meer »

Zoekt u een unieke evenementenlocatie in Amsterdam? Kijk dan snel hier!